Om oss

Företaget:

Rätt Start AB har säte i Täby och ägs av Fred Gabrielson och Marcus Bjurenstedt.

Vi säljer främst till babybutiker och inredningsbutiker i Norden men har export till ca 15 länder. Rätt Start grundades 1988 och har finansiell rating AAA enligt Bisnode (2018).

Vi har över 1500 m2 lager i en liten ort utanför Jönköping som heter Bankeryd.

Säkerhet:

Vi för ett aktivt säkerhetsarbete och alla produkter uppfyller eller överträffar naturligtvis gällande säkerhetsnormer. Vi ligger också i framkant när det gäller att använda miljövänliga och allergi-säkra material i alla våra produkter.  Våra produkter är fria från Bisfenol A (BPA), ftalater och – förutom våra bad-leksaker – fria från PVC. Våra bad-leksaker testas för de olagliga ftalater som är anledningen till att PVC ofta ifrågasätts. Du kan känna dig trygg med produkter från Rätt Start!

Licenser:

Rätt Start har licens att tillverka produkter med
Elsa Beskow, Bamse, Mumin, Astrid Lindgren/Ilon Wikland och Mamma Mu.

Produktutveckling:

Vår designer och produktutvecklare heter Anna Helgesson .

Tillverkning:

Produktionen av våra produkter sker i specialiserade fabriker med mycket hög standard. Våra tillverkare är experter på det de gör och är noga införstådda med de extra höga säkerhets- och kvalitetskrav som ställs på babyprodukter. Vi ställer alltid väldigt höga arbetsvillkor hos våra tillverkare, de är certifierade av BSCI eller liknande, vi säkerställer att oskäliga arbetsvillkor inte förekommer. Tillverkarna har även kvalitetsledningssystem (oftast ISO 9001). Vi har väldigt stort miljöengagemang och letar hela tiden efter det bästa sätter att påverkan på miljö så lite som möjligt.

Företaget: Rätt Start AB har säte i Bankeryd. Vi säljer främst till baby-butiker i Norden men har export till ca 15 länder. Rätt Start grundades 1988 och har finansiell rating AAA enligt Bisnode (2018).