Om oss

Företaget:

Rätt Start AB har säte i Täby och ägs av Fred Gabrielson och Marcus Bjurenstedt.

Vi säljer främst till babybutiker och inredningsbutiker i Norden men har export till ca 15 länder. Rätt Start grundades 1988 och har finansiell rating AAA enligt Bisnode (2018).

Vi har över 1500 m2 lager centralt i Täby för att snabbt kunna serva våra återförsäljare.

Säkerhet:

Vi för ett aktivt säkerhetsarbete och alla produkter uppfyller eller överträffar naturligtvis gällande säkerhetsnormer. Vi ligger också i framkant när det gäller att använda miljövänliga och allergisäkra material i alla våra produkter.  Våra produkter är fria från Bisfenol A (BPA), ftalater och – förutom våra badleksaker – fria från PVC. Våra badleksaker testas för de olagliga ftalater som är anledningen till PVC ofta ifrågasätts. Du kan känna dig trygg med produkter från Rätt Start!

Licenser:

Rätt Start har licens att tillverka produkter med
Elsa Beskow, Bamse, Mumin, Astrid Lindgren/Ilon Wikland och Mamma Mu.

Produktutveckling:

Design och produktutveckling sker i vårt kontor i Täby.

Tillverkning:

Produktionen av våra produkter sker i specialiserade fabriker med mycket hög standard. Våra tillverkare är experter på det de gör och är noga införstådda med de extra höga säkerhets- och kvalitetskrav som ställs på babyprodukter. Vi ställer alltid väldigt höga arbetsvillkor hos våra tillverkare, de är certifierade av BSCI eller liknande, vi säkerställer att oskäliga arbetsvillkor inte förekommer. Tillverkarna har även kvalitetsledningssystem (oftast ISO 9001). Vi har väldigt stort miljöengagemang och letar hela tiden efter det bästa sätter att påverkan på miljö så lite som möjligt. Sedan 2016 introducerar vi enbart bomullsprodukter där bomullen är certifierad enligt GOTS (Global Organic Textile Standard) – ett stort och viktigt arbete!

Företaget: Rätt Start AB har säte i Täby. Vi säljer främst till babybutiker i Norden men har export till ca 15 länder. Rätt Start grundades 1988 och har finansiell rating AAA enligt Bisnode (2018).