Rätt Start – Babyprodukter att lita på!

Vision: Erbjuda fräscha och funktionella babyprodukter med mycket högt ställda säkerhetskrav.

 

Sortiment: Babyleksaker, sängkläder, plastartiklar, bestick, tallrikar, muggar mm. Kort sagt - det mesta som finns hos en babyfackhandlare utom barnvagnar och bilstolar.  

 

Säkerhet: Vi för ett aktivt säkerhetsarbete och alla produkter uppfyller eller överträffar naturligtvis gällande säkerhetsnormer. Vi ligger också i framkant när det gäller att använda miljövänliga och allergisäkra material i alla våra produkter.  Våra produkter är fria från Bisfenol A (BPA), ftalater och - förutom våra badleksaker - fria från PVC. Våra badleksaker testas för de olagliga ptalater som är anledningen till PVC ofta ifrågasätts. Du kan känna dig trygg med produkter från Rätt Start!

 

Vi har över 1500 m2 lager centralt i Täby för att snabbt kunna serva våra återförsäljare.

 

Licenser: Rätt Start har licens att tillverka produkter med Elsa Beskow, Lilla Spöket Laban, Lilla Anna, Tummen, Mumintrollen, Pingu m.fl. 

 

Produktutveckling: all produktutveckling och design sker i Sverige i samarbete med föräldrar, svenska designers och fackfolk inom pedagogik och barnhälsovård

 

Tillverkning: Tillverkning av våra produkter sker i specialiserade fabriker med mycket hög standard. Våra tillverkare är experter på det de gör och är noga införstådda med de extra höga säkerhets- och kvalitetskrav som ställs på babyprodukter. Vi ställer höga krav på allbetvilkor och våra tillverkare har ett socialt ansvarsarbete, de är certifierade av BSCI eller liknande vileket säkerställer att oskäliga arbetsvillkor inte förekommer. Tillverare har även kvaliltetsledningssystem (oftast ISO 9001). Vi har väldigt stort miljöengagemang och letar hela tiden efter sätt att inska påverkan på vår miljö. Sedan 2016 introducerar vi enbart bomullsprodukter där bomullen är certifierad enligt GOTS (Global Organic Textile Standard) - ett stort och viktigt arbete!

Företaget: Rätt Start AB har säte i Täby. Vi säljer främst till babybutiker i Norden men har export till ca 15 länder. Rätt Start grundades 1988 och har finansiell rating AAA enligt Bisnode (2018).

Bisnode AAA 2018

IMG 20121203 135049 IMG 20121203 135158